Koldskålschiagrød

Det nye sort: CHIAFRØ! Denne gang har jeg lavet en koldskålschiagrød som smager helt fantastisk. Den smager af sommer og af mere!
Grøden smager som sagt af koldskål, som er betegnelsen for en mælkdrik lavet af mælkeprodukter, vanilje og citron. Retten opstod da kærnemælken kom til Danmark i 1900-tallet. I dag spises koldskål oftest om sommeren som måltid eller dessert. Jeg har lavet et hav af forskellige veganske og laktosefrie varianter af koldskål.
Jeg har lavet almindelig, jordbær-, hyldeblomst- , rabarber-, citron-, og appelsinkoldskål.

Men denne gang har jeg lavet en chiagrød baseret på koldskål-smagen.

Opskriften giver en portion med koldskålschiagrød!

Ingredienser:

1 dl plantemælk
1,5 dl alpro yoghurt*
1 spsk. vaniljepulver
3 spsk. citronsaft
1 tsk. citronskal, revet
4 spsk. chiafrø

*Neutral eller lemon-lime smag.

Fremgangsmåde:
I en skål piskes plantemælk og yoghurten godt sammen. Tilsæt nu de øvrige ingredienser og smag til.
Når den ønskede smag er der kommes "koldskål-grøden" på køl.


Serveringstips:
- Anret med friske jordbær, chokolade, citronskal og diverse kerner.
- Anret med friske jordbær og kammerjunker .



Velbekomme - og tak, fordi du læser med!