Veganske fiskepinde

Tofu er af kinesisk oprindelse, og er fremstillet af sojabønner.
Fremstillingen ligner fremstillingen af ost, idet sojamælken koaguleres, og massen derefter presses til blokke.
I Asien anvendes tofu traditionelt i supper og braiserede, lynstegte eller dampede retter. Tofuen kan enten spises, som den er, eller krydret. I Vesten spises tofu oftest af vegetarer og veganere, eller folk som går op i sundhed. Tofu er forholdsvis kalorielet spise, og indeholder mange proteiner. Derudover indeholder tofu også jern, calcium, magnesium og fosfor.
Denne opskrift er super nem at lave, og giver ca. 9-10 fiskepinde.



Ingredienser:
1 pakke / 200 g fast tofu*
2 dl vegansk fiskesauce
1 dl glutenfri rasp
Salt
Peber
Kokosolie / Olie til stegning

*Jeg bruger den fra Aldi, som indeholder to pakker.



Fremgangsmåde:
Tofuen skæres ud i stave, og kommes i en skål.
Fiskesaucen hældes over, og lad tofuen stå og marrinere i ca. 60 minutter.
En pande varmes op med lidt olie, imens vendes tofustavene i raspen.
Steg tofustavene og kom lidt salt og peber på. Lad dem stege et par minutter på hver side.

De er nu klar til servering.


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!