Vandmelonsalat med knas og havtorndressing

Havtorn er fantastisk kilde til vigtige vitaminer. Flere og flere er begyndt at kende til det lille bær, og kender det fra især standområder. Det er et lille orange bær, som indeholder samme mængde C-vitamin som en hel appelsin. Derudover indeholder den også omega 7 fedtsyrer. Bærerene er syrlige i smagen, men smager himmelsk som saft, sirup, marmelade eller i en sommersalat. Bærrene kan plukkes i august-oktober måned. Dog kan de købes året rundt, på frost i f.eks. Irma, Meny og andre store supermarkeder.
Jeg har før lavet et par opskrifter med havtorn: saftsmoothie og havtornsirup.  Efter jeg havde lavet en stor portion havtornsirup, og tænkte at det kunne være superlækkert at bruge siruppen som dressing. Og den intension var fuldstændig korrekt. Det smagte så lækkert som dressing sammen med denne vandmelonsalat, så I skulle bestemt ikke snydes for opskriften.
Opskriften giver ca. 3-4 portioner.



Ingredienser:

Salat:

½ (stor) vandmelon
1 løg
1 dl græskarkerner
(Evt. ½ spsk. kokosolie)
Urtesalt
Ca. 10 mandler eller 6 paranødder

Dressing: 
3 spsk. havtornsirup
1 spsk. olie
1- 1,5 spsk. vand


Fremgangsmåde:
Vandmelonen skæres i mundrette stykker og kommes i en skål.
Løget og mandler hakkes og kommes i skålen.
På en pande kommes græskarkerner (og evt. ½ spsk. kokosolie) og urtesalt. Lad dem stege ved lav/medium varme, under omrøring, indtil de begynder at poppe. Kom dem op på et stykke køkkenrulle og lade dem afkøle let.
Kom græskarkernerne op i skålen.

I en skål røres havtornsirup, olie og vand sammen. Pisk indtil du har en samlet dressing.
Fordel dressingen over vandmelonsalaten, og rør forsigtigt rundt.

Klar, parat, SPIS! :)





Velbekomme - og tak, fordi du læser med!