Hindbærhatte

Napoleonshat er en lille kage, oftest trekantet i form, med marcipan som fyld. Dejen er en mørdej og hjørnerne dyppes i chokolade. Et hit hos bageren i mere end 70 år. Denne gang har jeg lavet en anden version med hindbærmarmelade og friske hindbær indeni. Ønsker du en smag som napoleonshatte så følg opskriften, hvor der er foreslået marcipan i stedet for banan.
Opskriften giver 4-5 stk.

Ingredienser:
250 g. havremel*
80 g plantemargarine**
1/2 pk. gær
1 dl plantemælk
2 spsk. HUSK, loppefrøsskaller
1 dl sirup
1 lille banan, moden***

*Boghvedemel, rismel eller andet mel kan også bruges.
** Jeg brugte Naturli' smørbar (Plantebevægelsen)
**Eller hvis du vil have dem til at smage som napoleonshatte, så brug 50 g. marcipan, i stedet for banan.

Fyld:
Hindbærmarmelade (Købe eller opskrift på jordbær, kan laves med hindbær)
Evt. Friske hindbær
Chokolade, mørk

Fremgangsmåde:
Lun mælken op og rør gæren og loppefrøsskaller ud i det.
Smelt plantemargarine og hør det sammen med melet. Gerne i en røremaskine.
Gærblandingen, banan og sirup røres i.
Rør godt på maskinen. Dejen skal være lidt klistret, men skal ikke hænge fast i fingrene.. Hvis den gør det, så tilsæt lidt ekstra mel.

Lad dejen hæve i ca. 30 minutter, et lunt sted.

Del dejen i 4 store og 4 mindre kugler. Hver kugle rulles ud til en flad pandekage.
De store skal være bunden og de små skal indkapsle hindbærmarmeladen.
Fordel 1 tsk. hindbærmarmelade og evt. et frisk hindbær i midten.
Læg den lille pandekage over og tryk den let sammen med den nederste store pandekage.

Tag de tre "hjørner" (dem der er markeret med rød), og samle dem på midten.
(Se billeder, de skal have "napoleonsform")

Hindbærhattene bages i ca. 12-18 min ved ca. 200 grader. (Hold øje med dem)
Lad dem køle lidt af, før du dekorerer med chokolade.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!