Bønnebrownie med hindbærfrostning

Bønner er super sunde. De er propfyldte med proteiner, kostfibre, C-vitamin og Calcium. Derudover mætter de rigtig godt.
Derudover er de rigtig gode, at bruge i bagværk, fordi de er gode som "bindingsmiddel" og fylde i f.eks. en kage. Det lyder måske som en lidt underlig kombination, men tro mig, det smager rigtig godt.
Denne gang har jeg tryllet med en lækker brownie med hindbær-frosting.


Ingredienser:

1 dåse sorte bønner*
60 g. kokosolie**
60 g rismel, boghvedemel eller anden mel
50 g chokolade, mørk (evt. smelt halvdelen)
3 spsk. kakao
5 dadler, friske***
1 tsk. vaniljepulver eller -aroma
70 g sukrin
1,5 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
Evt. valnødder, hakkede

*Andre bønner kan også bruges, f.eks. kikærter eller kidney. Ellers kan tørrede sorte bønner, som udblødes og koges også bruges. Der er ca. 400 g bønner i en dåse.

** Jeg synes kokosolie er nemmest, at arbejde med. Der kan bruges alm. olivenolie eller plantemargarine.

*** Dem der fås i æsker i grøntsagsafdelingen i supermarkedet.



Fremgangsmåde:

Bønner, dadler og kokosolien blendes.
Når dadlerne og bønnerne er godt purerede kommes de øvrige ingredienser i. (Det kan være en idé at gøre det i en røreskål / på en røremaskine / foodprocessor, da det er væsentligt nemmere end i en blende).
Ønsker du valnødder i din brownie så rør det i dejen.
Fordel dejen i en bagepapirbeklædt springform.

Bag i ca. 20 minutter ved 175-180 grader, varmluft. (Stik i den med et grillspyd / gaffel. Der skal ikke hænge dej fast, når du tager den op ad kagen.)

Det er smadder nemt!

Spis den som den er, eller dekorer med flødeskum eller endnu bedre med hindbær-frosting som på billedet.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!