Glutenfri og vidunderlig kokos-granola.

Jeg tror efterhånden, at alle har hørt om "granola".
Det er müsli-drys som bruges til f.eks. morgenmad eller som drys til salat.
Det kan spises oven på yoghurt, havregryn, chiagrød eller f.eks. denne grønkålssuppe. Det giver et sødt twist.
Det består af havregryn, nødder, sødemiddel, tørrede frugter og nogle indeholder chokolade. Der findes et hav af købe-udgaver, men hvorfor ikke lave din egen?
Her er en meget let og nem opskrift på en kæmpe portion.
Giver et stort henkogningsglas (ca. 600 g) med granola.


Ingredienser:

150 g kokosmel
1 dl kokosflager
1 dl sesamfrø
1/2-1 dl græskarkerner
1-2 dl nødder, hakkede*
2 tsk. kanel
1/2 dl kokosolie, smeltet
3 spsk. farin, sukker, sirup eller sukrin gold
4 dl havregryn

*Jeg brugte hasselnødder, mandler og pinjekerner.

Fremgangsmåde:
Tænd oven på 200 grader.
I en skål kommes kokosmel, kokosflager, havregryn, sesamfrø, græskarkerner og hakkede nødder. Fordel kokosolien og kanel ud over og rør rundt.

Kom granola-blandingen i et ildfast fad og bages i ca. 20 min. Rør rundt under vejs.
Hvis du bruger farin, sukker eller sukrin gold, så drys det udover granola-blandingen. (Bruger du sirup, så fordel det hen over og rør godt rundt).
Kom fadet ind i ovnen igen og giv det ca. 5-10 min. Det er vigtigt at holde øje og røre godt rundt undervejs! Det må ikke brænde på!

Tag fadet ud, rør rundt ind imellem i "afkølingsfasen".
Det må gerne danne små klumper.

Når det er afkølet hel, så kom granolaen på glas.


Serveringsforslag:
- Som müsli-drys
- Perfekt oven på denne grønkålssuppe.


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!