Lækker appelsinsalat med granatæble

Appelsiner fungerer bare godt til så meget forskelligt mad.
Denne gang i en lynhurtig appelsinsalat springfyldt med gode vitaminer.
Appelsintræet bliver ca. 10-12 meter højt. Det er tornet og har duftende hvide blomster. Det syrlig-søde kød og saft er en god kilde til c, d og e-vitamin.

Hvad bruger kroppen C-vitamin til?
C-vitamin bør indtages dagligt. C-vitamin holder bindevævet sammen. C-vitamin er af allerstørste betydning for dannelse af bindevævsproteinet kollagen, som populært sagt er et limstof, der binder cellerne sammen. Ved mangel falder cellerne, bindevævet, fra hinanden og i yderste konsekvens udvikles skørbug. Derfor er denne opskrift en god kilde til at få et ordentligt skud C-vitamin i en nem salat.
Selve appelsintræet er meget gammelt – og det anslås flere steder for at være cirka 20 millioner år gammelt.
Opskriften giver 2 store portioner appelsinsalat eller 4 små.


Ingredienser:
4 appelsiner
1/2 granatæble (kerner + saft)
Rucola
1/2-1 dl Cashewnødder
Evt. Chiliflager

Fremgangsmåde:
Skær skrællen fra appelsinerne.
Skær appelsinen i skiver og anret på et fad sammen med rucola.
Pres granatæblet over en skål. Gem saft og kerner. Smid skalen ud.
Fordel granatæblekernerne og saften herfra over salaten.
Drys med chiliflager og hakkede cashewnødder.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!