Glutenfrie løgringe

Denne gang har jeg lavet en stor portion løgringe. De er meget simple at lave og består ikke af ret mange ingredienser.
Løg er hovedingrediensen i denne opskrift og er en af de ældste grøntsager der findes. De er nemme at få til at gro og at transportere, og de holder sig længe. Disse kvaliteter har gjort dem populære gennem tiderne, og derfor er det en planteafgrøde, som ofte bliver brugt i madlavning. Så hvorfor ikke prøve med en omgang sprøde løgringe?

Opskriften giver en stor portion løgringe til ca. 4 store portioner, alt efter hvor mange du selvfølgelig laver.



Ingredienser:

Dej:

2 dl. mel*
1 1/2 dl. vand
1 tsk. røget paprika
1/2 tsk. cayennepeber (kan undlades)
1 tsk. salt
Peber

*Jeg bruger havre eller boghvedemel. Du kan også blande dem, eller bruge din favorit-mel.

Øvrigt:
2-3 store løg.
Olie til stegning.

Fremgangsmåde:
Pil løgene og skær dem i tykke ringe.
Mel og krydderier blandes med vand. (Rør lidt efter lidt i, for at undgå klumper).
(TIP: Hvis du vil have en tykkere dej-skorpe, så kom de dyppede løgringene på et skærebræt og kom det i fryseren i 15-30 min. Dette gør at dejen bliver mere fast omkring løget.)
I en lille gryde varmes olie op til ca. 180 grader.
Dyp løgringene i dejen og kom dem forsigtigt ned i den varme olie.
Lad dem friterer i ca. 3-4 min.

Du kan også sagtens lave dem i ovnen, hvis du ønsker en mere "fedtfattig" udgave. Når du har dyppet løgringene i dejen fordeles de på en bageplade med bagepapir. Ovnen skal være ca. 200-220 grader varm. Bages i ca 10 minutter, vendes og bages i yderligere 10-15 min. De skal være gyldenbrune og sprøde.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!