Peanutbutter-bechamelsauce!

Når man siger "Lasagne" siger man også "bechamelsauce".
Det er en vigtig hovedingrediens i mange køkkener når der bliver lavet hjemmelavet lasagne.

Jeg har eksperimenterede lidt, og er kommet frem til at lave en "peanutbutter-bechamelsauce". Ja, du hørte rigtigt.. Peanutbutter og bechamelsauce!

Peanutbutter-saucen kan sagtens bruges til andet end lasagne. F.eks. som sauce til pasta, dip til grøntsagsstænger eller rispapirruller.

Opskriften giver en mængde svarende til et tykkere lag på toppen af en hel lasagne.



Ingredienser:
1 brik / karton sojafløde
3-4 spsk. peanutbutter*
1-2 spsk. citronsaft
Ca. 1-2 dl vand
Evt. chiafrø (Kan anbefales hvis den bruges som dip)

*Meget vigtigt at det ikke er køleskabskoldt ;)

Fremgangsmåde:
I en kasserolle kommes sojafløde og peanutbutter. Rør med et piskeris, indtil det er en ensartet masse. Lad det små koge, tilsæt vand og smag til med citronsaft.
Rør evt. chiafrø i inden servering. Det er især lækkert hvis du bruger det til dip.

Saucen skal laves lige inden servering, for at undgå den stivner inden brug.
Bruger du den til lasagne, så lav den ca. 10 min før lasagnen er færdig i ovnen.
Bechamelsaucen fordeles ovenpå lasagnen og skal have ca. 5-7 min i ovnen, indtil den er gylden.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!