Glutenfri og vegansk lasagne

Santa Maria vegetarian taco mix, er et utrolig nemt og billigt alternativ til "kødsauce".  Et brev taco mix koster ca. 15-19 kr, og der skal kun tilsættes vand og tomat. Der er ca. 3-4 portioner i sådan et brev. Dette gør retten meget budget-venlig. Jeg laver det tit, når det skal gå stærkt, eller jeg gerne vil spare lidt på mine penge. Denne gang har jeg brugt det i en lækker glutenfri og vegansk lasagne.



Ingredienser:
1 ps. Santa Maria vegetarian taco mix*
1 løg, hakket
2 ds. flåede tomater
1-2 fed hvidløg, presset
1 pk. glutenfrie lasagneplader
1/2-1 pk. Violife ost
Kokosolie / olivenolie
Bouillonterning
Salt
Peber
Evt. chiliflager

* Den ser sådan ud, (dog er emballagen nu grøn nu) og kan købes i b.la. Kvickly, (nogle gange spotvarer i Netto) og SuperBrugsen. Den står ved den andre Santa Maria Taco-varianter. (Kan ikke købes i Meny).


Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.

I en gryde kommes lidt olie og løg samt hvidløg steges i et par minutter.
Kom Santa Maria vegetarian taco mix, bouillonterning, og flåede tomater oveni.
Lad det småsimre i ca. 15-20 minutter. Smag til med salt og peber undervejs.

De sidste 5 minutter af "simretiden" rives osten på et groft rivejern.
Kom osten i en skål med vand. Vrid den efter 5 minutters vandbad, så den er klar til at blive smuldret over lasagnen. (et lag inden i og et lag ovenpå)

I et ovnfast lasagnefad fordeles plader, sovs og ost skiftevis i lag.
Sæt fadet i ovnen i ca. 20 minutter.
Tag nu fadet ud og drys med det sidste ost på toppen, drys evt med chiliflager og frisk kværnet peber.
Sæt i ovnen igen, i de sidste ca. 10 minutter.

Serveres f.eks. med frisk rucola / salat og avocado.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!