Glutenfri og vegansk tærtedej

Tahini/Tahin (eller Sesampasta) er pasta af malede sesamfrø, der benyttes til madlavning.
Tahin er en væsentlig ingrediens i hummus og andre mellemøstlige retter.
Sesampasta indgår tillige i indiske, kinesiske, koreanske og japanske retter.
Sesamfrø har en høj koncentration af en lang række vitaminer, mineraler og kostfibre. Studier har desuden vist, at sesamfrø kan have en god effekt på det farlige kolesterol og på blodtrykket. Et særligt stof, sesamin, virker som et antioxidant som blandt andet kan hjælpe leveren med at eliminere giftstoffer i kroppen.



Ingredienser:
200 g mel (blanding af ris- og boghvede, fungerer godt!)
55 g plantemargarine, f.eks. naturli' eller ama i bakken
40 g plantemælk, eller -fløde
Salt
En lille smule vand.


Fremgangsmåde:
Ælt dejen sammen. Rul dejen ud - eller fordel den i et smurt tærtefad.
Stil på køl og lad den hvile i 15-20 min.
Lav fyldet til din tærte imens den står og hviler i køleskabet.
Fyld kunne være porre/ostefyld, og opskriften finder du her
Dejen skal forbages i ca. 10 minutter ved 200 grader.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med ! :D