Efterårets perfekte karrysuppe!

Karry er et blandingskrydderi af typisk 10-20 krydderier. Den gule karrys farve stammer almindeligvis blandt andet fra gurkemeje. Da karry er et blandingsprodukt, er der flere "opskrifter" på karryblandingen. Ofte indeholder karry ingredienserne: bukkehornsfrø, muskatnød, spidskommen, laurbærblade, allehånde, safran, kardemomme, kanel, koriander, nellike, anis, peber, ingefær, hvidløg og sennep.
Karry blev introduceret i det danske køkken i 1828 i Maria Hemmingsens Kogebog  og 1837 i Madam Mangors kogebog og er en oprindelig indisk krydderiblanding.
Karry har den særlige egenskab at være en fødevare med en af de langt højeste naturlige forekomster af kostfibre.
Når det er efterår elsker jeg supper. Karrysuppe er og bliver min yndlingssuppe. Derfor deler jeg opskriften med jer her. Den er super nem og giver en ordentlig portion suppe (ca. 3-5 portioner).



Ingredienser:

1 spsk. kokosolie
6 gulerødder
1-2 bagekartoffel
1/2 glas rød karrypaste*
1 stor ds. kokosmælk
2-2,5 dl sojafløde / sojamælk / kokosmælk
2 tsk eller 2 terninger grøntsagsboullion
4 spsk. karry
2 spsk. græsk krydderiblanding
1 liter kogende vand

*Hvis du vil have den ekstra stærk så brug et helt glas rød karrypaste.

Fremgangsmåde:
Olien smeltes i en stor gryde.
Skær gulerødderne og kartofler i tern og tilsæt dem i olien.
Rør kokosmælk, grøntsagsboullion og krydderier i.
Tilsæt sojafløde/sojamælk og kogende vand.
Lad det simre i 20-25 min.
Blend og hæld tilbage i gryden igen.

Lad det små simre igen og serveres varmt.

Serveres f.eks. med ristede brødcroutoner og pinjekerner.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!