Glutenfrie tarteletter med vegansk "høns i asparges"

Tarteletter er en betegnelse, som stammer fra det franske ord tartelette, som betyder "lille tærte". I Frankrig tilberedes disse typisk med frugter og lignende og anvendes til desserter eller som mellemmåltider.
I Danmark bruges det som hovedret med en stuvning og fyld i. Jeg har lavet en opskrift med "klassisk" fyld, dog i en vegansk udgave. Men smager som de traditionelle. Jeg har serveret dem for kødspisere som var meget overrasket og spurgte om jeg spiste kylling! Det gør jeg dog ikke, men det siger lidt om opskriften. Prøv den! Den er fantastisk.
Denne opskrift er på glutenfri og vegansk tarteletfyld. Opskriften på selve skallerne finder du her.

Giver fyld til 6 tarteletter.


Ingredienser:

"Kylling": 
3 dl sojabites-køderstatning*
2 dl kogende vand
1 boullionterning
4-5 laurbærblade
Friskkværnet peber


Fyld:
5 gulerødder
150 g. ærter, frosne (kan undlades)
2 fed hvidløg
2 løg
250 g. champignoner (F.eks. 200 g friske og 50 g fra glas)
Et glas/dåse hvide asparges

Sauce:
50 g plantemargarine
1 dl mel
3 dl sojamælk
2 dl vand
1/2-1 tsk. muskatnød, stødt
1/2 tsk. spidskommen
Salt
Peber

* Jeg bruger ofte en af de tre nedenstående produkter som "hønsekød". Biogan er super lækkert, til lige netop dette tarteletfyld.

Fremgangsmåde:

Opløs bouillion i kogende vand og tilsæt sojabites, laurbærblade og peber. Lad det stå og trække i ca. 15-20 min.

Hak gulerødder, hvidløg, løg, champignoner og asparges.
I en gryde kommes gulerødder, champignoner og løg og steges gyldne. Tilsæt hvidløg. Sluk for blusset og lav saucen.

Saucen skal nu laves.
Smelt plantemargarine ved medium varme og tilsæt lidt mel ad gangen, indtil du har en "bolle". Rør nu lidt vand i ad gangen. Tilsæt muskatnød, spidskommen, salt og peber. Rør godt rundt, når det begynder at småkoge tilsættes lidt sojamælk ad gangen. Tilsæt igen når den er tyknet, og fortsæt sådan.

I gryden med grøntsagerne kommes saucen og sojakødet. Tænd for blusset igen og lad det simre i ca. 10-15 minutter. Rør de hakkede asparges og evt. ærter i. Smag til med evt. ekstra muskatnød, salt og peber.

Serveres sammen med lune tarteletter - enten hjemmelavet eller købte.
Søger du en hjemmelavet opskrift på glutenfrie og veganske tarteletter så finder du min opskrift her.

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!