Glutenfri kerneboller

Frø og kerner er super sunde! Vi hører det hele tiden, men er vi gode til at få det indført i vores kost? Hvordan skal man lige få det i maden i dagligdagen? En løsning er at putte det i bagværk!
F.eks har sesamfrø fulde af vitaminer, mineraler og kostfibre. Studier har desuden vist, at sesamfrø kan have en god effekt på det farlige kolesterol og på blodtrykket.
Et andet super sundt "frø" er hørfrø! Hørfrø har en effekt til at dæmpe appetitten. Og så er de fulde af kostfibre og sunde fedtsyrer! Hørfrøene forhindre at blodsukkeret stiger gevaldigt efter et måltid, derudover er de gode for fordøjelsen.
Så spis endelig løs af frø og kerner, og et godt tips er at udbløde dem først, så maven bedre kan optage dem. Jeg har lavet lækre kerneboller - helt uden gluten og 100% veganske!
Opskriften giver ca. 10-12 boller eller 2 brød.


Ingredienser:

2 dl sesamfrø
2 dl hørfrø*
1,5 dl chiafrø
2 dl vand
3 dl kokosmælk**
2 dl vand
1/2 pk. gær
t tsk. sukrin melis / flormelis / sukker
2 tsk. salt
1 dl HUSK / loppefrøsskaller
2 spsk. kokosolie
3 dl. kogt quinoa***
80 g. rismel
2,5 dl kokosmel / kokosfibermel****
1 1/3 dl havregryn
170 g. boghvedemel
1-2 dl kerner, f.eks. græskarkerner og solsikkekerner.

*Jeg brugte gule, men helt almindelige brune hørfrø er ligeså gode.
** Eller anden plantemælk.
*** Ris kan også bruges.
**** Eller anden type mel.

Pensling:
Plantemælk eller kokosolie
Drys, f.eks. chiafrø, sesamfrø eller andre kerner.

Fremgangsmåde:
I en gryde kommes 2 dl vand, hørfrø, chiafrø og sesam og bringes i kog. Sluk for komfuret når det har kogt i et par minutter. Lad det køle af.
Kokosmælk og 2 dl vand varmes op, så det er lillefingervarmt og kommes i en røreskål. Smuldr gæren i og rør det ud i vandet.
Tilsæt sukrin melis, salt, HUSK, kokosolie, kogt quinoa, rismel og havregryn. Rør godt rundt. Put hørfrø-sesam-blandingen i, sammen med kokosmelet. Rør igen rundt. Tilsæt lidt efter lidt boghvedemelet og de ønskede kerner imens der røres rundt.
Saml dejen og sæt den til at hæve i 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader.
Form bollerne og sæt dem til at efterhæve i 20 minutter.
Pensl med plantemælk/kokosolie og drys med kerner.

Bages i ca. 20 minutter.

Perfekt til brunchbordet en søndagmorgen, eller i madpakken med lækkert pålæg!

Velbekomme - og tak, fordi du læser med!