Energibomber - dadelkugler

Havregrynskugler er en gammel "spise". Ofte spises havregrynskugler som julekonfekt. Havregrynskugler blev opfundet under anden verdenskrig, da Nationaltidende, i 1943, udgav en bog med titlen "Opfindsomhed i en krisetid", hvor man kunne finde opskriften til havregrynskugler.
Der findes et hav af opskrifter på havregrynskugler, og mange af dem er usunde med smør, sukker og kokosmel. Kuglerne rulles som oftest i enten kokosmel eller perlesukker og opbevares og serveres køligt.
Dog har jeg lavet en sundere udgave - "energibomber / dadelkugler" med dadler og andre gode sager! Dadler søder helt fantastisk og giver et godt bid i kuglerne.
Opskriften giver omkring 15-20 kugler, alt efter størrelse.


Ingredienser:

Kuglerne:
12 dadler, uden sten
1,5 dl rosiner (eller abrikoser, figner osv.)
8 mandler
1 dl solsikkekerner
1/2 dl chiafrø
2 spsk kakaopulver
1 dl kokosolie, flydende
Evt. lidt vand / kaffe
Evt. kanel

Topping:
Evt. kokosmel
Evt. hasselnøddemel
Evt. frysetørrede og pulveriserede bær

Fremgangsmåde:
Læg dadler, rosiner, mandler og solsikkekerner i blød, i en skål med vand.
Gerne i 20-30 minutter eller længere tid, så bliver de nemmere at blende.
Hæld vandet fra og blend massen sammen med kokosolie, kakaopulver, chiafrø og lidt vand.
Når du har den konsistens du ønsker - jeg kan godt lide at den er lidt grov - stilles massen på køl i 20-30 minutter og rulles.
Rul kuglerne i den ønskede topping, eller spis dem som de er!

Opbevares i et opbevaringsglas eller i en kagedåse.


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!