Æble-chiagrød

Chiafrø kender vi det som, men det lille frø hedder faktisk Salvia hispanica. Det er en blomsterplante af myntefamilien. Frøet stakker oprindeligt fra Mexico og Guatemala.
Planten blev opdaget i det 16. århundrede. Det bruges stadig i stor stil, og især i Mexico, Guatemala, Paraguay og Argentina hvor frøet males og anvendes i drikke og som fødekilde.
Det kom først til Europa i 2009, hvor EU tillod at frøet blev gjort lovligt som spiselig.
Frøet er super fedt og indeholder mere omega-3 end f.eks. laks og har flere fibre end hørfrø som ellers også er en "superfood".
Det lille frø er rig på antioxidanter, mineraler og proteiner.
Derudover kan det lille frø opsuge dens egen vægt 10 gange, og det gør dem fantastiske til chiagrød. Jeg har før delt en opskrift på Chia-bowl med smoothies og denne gang deler jeg en opskrift med Æblegrød og chiafrø. Opskriften giver én portion eller to små serveringsglas.


Ingredienser:
2-3 dl æblegrød
2 dl sojamælk
4 spsk. chiafrø
Evt. sukrin / vanilje

Forslag til topping:
- Ribs, sojaflødeskum og kakaonips.
- Marmelade.
- Hakkede nødder.

Fremgangsmåde:
I to små serveringsglas fordeles øvrige ingredienser og røres godt rundt.
Stil på køl i 3-5 timer, eller natten over.
Top med din yndlings topping.

Se også min opskrift på Chia-bowl med smoothies. Klik på billedet.


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!