Nem, mættende og glutenfri morgengrød

Grød, grød, grød.. Jeg elsker, at spise grød om morgenen. Det smager dejligt og mætter rigtig godt! Flere har spurgt hvilken grød jeg spiser, og spiser lidt forskellige slags. Oftes spiser jeg min hjemmelavede hirse-quinoagrød.
Hovedingredienserne i min grød er quinoa og hirse.
Hirse (Panicum) er en planteslægt med mere end 400 arter, som hovedsageligt er udbredt i subtropiske og tropiske egne.
Ernæringsmæssigt scorer hirse højt, da det indeholder flere proteiner end fx ris og hvede. Derudover er der rigeligt med fibre, jern, magnesium og B-vitaminer, samt to stoffer der vurderes, at hæmme udviklingen af cancer. Derudover er hirse naturligt fri for gluten.

Jeg laver ca. 1 kg "grødblanding", således, at det er nemt og hurtigt at lave lækker grød om morgenen. Opskriften findes nedenfor.

Ingredienser:
2 dl hel hirse
1,5 dl hel boghvede
3,5 dl quinoaflager*
1 dl hørfrø, knust**
1 dl mandler, hakkede
1 dl æbletern, rosiner, dadler eller andre tørrede frugter, hakkede
4 spsk. kanel (kan undlades)

* Hvis du ikke ønsker, at lave den med quinoa, kan du bruge glutenfrie havregryn, hirseflager, boghvedeflager eller andet "havregryns-lignende" alternativ.

** Den smager også fantastisk med chiafrø i stedet for hørfrø.

Fremgangsmåde:

GRØDBLANDINGEN:
Bland alle ingredienserne og kom det i en lufttæt beholder.

GRØDEN:
Tag 1 dl af grødblandingen samt 3,5 dl vand og kom det i en gryde.
Du kan tilsætte lidt salt eller sukker, hvis du føler det nødvendigt. Jeg spiser det dog altid uden, fordi jeg topper det med frisk frugt.
Lad blandingen koge i ca. 5-6 minutter. Rør ½ dl plantemælk sammen med grøden.
Lad det yderligere koge i et par minutter. Når grøden har "samlet" sig, slukkes der for komfuret og grydelåget lægges på. Lad nu grøden stå i ca. 10 minutter.

Nu er grøden klar til at blive serveret.
Spis den som den er, eller med lækker topping.

Forslag til topping:
- Frisk frugt
- Peanutbutter
- Marmelade
- Rabarber-kompot
- Hakkede chokolade
- Hakkede nødder
- Kokosolie
- Afskallede hampfrø
- Diverse kerner


Velbekomme - og tak, fordi du læser med!