Hyldeblomst-lime sorbet

Sorbet er en frossen dessert typisk lavet af sødet vand med frugt.
Sorbets oprindelse kan stamme fra en mellemøstlig drik charbet, lavet af sødet frugtjuice og vand. Udtrykket sorbet er hentet fra şerbet, "sorbet", som stammer fra arabisk. Sorbet er ikke en is, selvom den fejlagtigt er betegnet som en.

Sorbeten svarer ca. til 2-3 portioner:


Ingredienser:
160 g agurk
2 limefrugter, skal og saft (2.spsk)
1 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
1½ dl æblesaft
2-3 mynte-stilke
Fremgangsmåde:
Skær agurken i mellemstore stykker.
Blend alle ingredienserne og hæld blandingen i en beholder som er fryseegnet.
Gerne en bred beholder, da det fryser meget hurtigere så.

Sæt beholderen med sorbeten i fryseren i 3-4 timer.
Hver halve time skrabes den frosne is i kanterne ned. Du skal blive ved indtil, at isen er frosset i flager.

Anret sorbeten i kolde glas, pynt med mynte og servér.