Lav din egen peanutbutter !

Veganske burgerbøffer

Har du også prøvet alverdens forskellige plantebøffer og trænger til ny inspiration? Eller er du bare træt af at købe dyre plantebøffer og vil gerne lave nogle billige og lækre hjemmelavede af slagsen?
Jeg har prøvet alverdens forskellige opskrifter og justeret en hel del på dem alle. Jeg er især vild med rødbedebøffer og så disse lækre svampebøffer.
Derfor får I opskrifterne på dem. De er det hele værd! Prøv dem 😉

12530654_706456946163742_1585366201_n

Svampebøffer:

Ingredienser: 
180 g svampe (jeg bruger champignon / portobello)
1 løg
2 fed hvidløg
1-1,5 dl mel / havregryn
En dåse bønner (f.eks. brune, sorte, røde kidney eller kikærter)
Krydderier (f.eks. timian, basilikum, cayennepeber eller andre)
Salt
Peber
1 spsk. tomatpuré
1 spsk. sojasauce

Fremgangsmåde: 
Hak svampene, hvidløg og løg i små tern. Steg på en pande med lidt kokosolie.
Svampene skal være godt stegte / bløde.
Dåsen med bønner, krydderier og svampene puttes i en blender / foodprocessor og blendes til en lind masse. Tilsæt lidt efter lidt melen (bruger du havregryn, så blend dem til mel inden da, for at bøfferne hænger bedre sammen).
Tilsæt nu tomatpuré og sojasauce, og blend igen. Smag til med salt og peber.
Stil massen på køl i ca. 20 minutter.

Nu formes bøfferne – enten i frihånd eller med en bøfformer.

Du kan enten stege bøfferne på panden eller bage dem i ovnen.
Bages de i ovnen skal de have ca. 20-30 minutter alt efter størrelsen på bøfferne.

12383660_607126226103479_1011906240_n

Rødebedebøffer:

Ingredienser:
3 rødbeder
2 dl havregryn (havremel)
2 små løg
2 hvidløg
1-2 tsk. Røget paprika
Salt
Lidt mel (boghvede, rismel mm.)
Lidt olie.

Fremgangsmåde:
Først rives rødbederne på et rivejern. Du kan rive det både fint og groft. Jeg synes, det er nemmere at forme dem hvis det er fintrevet. Løget rives også på rivejernet.
I en skål blandes rødbede, løg, presset hvidløg, havregryn og krydderier. Røres godt rundt.
Tilsæt nu lidt efter lidt olie og mel. Dejen skal hænge sammen, men vil skille lidt, fordi rødbederne er revne og ikke blendede.

Lad bøfmassen stå på køl i ca. en lille time.
Nu opvarmes en pande med lidt kokosolie.
Bøfferne formes og steges i 3-4 minutter på hver side. (selvfølgelig alt efter tykkelsen på dem).

Ønsker du lækre glutenfrie burgerboller, så finder du en opskrift her, eller en opskrift på lækre paleoboller her.

Tak, fordi du læser med!

Sofiesignatur

Sociale Medier:
Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Jeg vil meget gerne følge med i jeres madlavning, så brug endelig hashtagget, så jeg kan se, når I bruger mine opskrifter. Jeg glæder mig til at følge jer.
Følg mig her: InstagramFacebook eller Twitter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav din egen peanutbutter !