Vegansk mayonnaise

Vegansk linse lasagne :)

“La-la-la-la-lasaaaagna”
Vi kender alle til den traditionelle (for nogle måske kedelige) lasagne, og derudover findes der et hav af alternative udgaver. Den originale pastaret stammer fra Bologna i Norditalien. Derudover består den oprindeligt oftest af ganske lidt fyld med rigtig meget pasta – men det er blevet mere og mere moderne at proppe en masse fyld i. Det gør jeg selv. Den ene udgave, jeg plejer at lave, er denne. Opskriften giver 1 stor lasagne.

Ingredienser:

Lasagne:
2 dl røde linser
2 spsk. kokosolie
1-2 fed hvidløg
2 rødløg
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. karry
1 tsk. citronpeber
Salt / peber
2 tsk. korriander
1 tsk. kardemomme
400 g champigon
2 ds. flåede tomater
1 stor ds. tomatpuré
5-6 tomater
1 aubergine
3 små peberfrugter
2-3 dl grønkål
1 dl grønkål til fyld
1 pk. lasagneplader (De er ej glutenfrie dem på billede, så vælg f.eks. Urtekram glutenfrie)
50 g. valnødder

Salat:
2 tomater
½-1 rødløg
Peberfrugt
50 g valnødder
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. græskarkerner

Fremgangsmåde:
Opvarm ovnen til 200 grader, varmluft.
Skyl linserne rigtig godt eller sæt dem i blød i ca. 15-20 min.
I en gryde med kokosolie svitses løg, hvidløg og krydderier.
Halvdelen af champignonerne skæres nu i små tern og tilsættes i gryden.
Når champignonerne er blevet stegt lidt bløde, tilsættes tomatpuré, linser, tomater og flåede tomater (og vand svarende til to dåser flåede tomater).
Lad sovsen simre i 20-25 min.

Imens laves fyldet til lasagnen.
Skær resten af champignonerne, auberginen og peberfrugterne i skiver.
På en pande med lidt kokosolie steges aubergineskiverne og champignonerne i et par minutter på hver side.
Tag dem af panden.Hak nu grønkålen og valnødderne.

Nu skal lasagnen samles.

Saml den på følgende måde: (Bunden er nævnt først)
Lasagneplader
Tomatsovs
Lasagneplader
Aubegine
Lasagneplader
Tomatsauce
Champignon
Valnødder (halvdelen)
Grønkål
Lasagneplader
Tomatsauce
(Valnødder til toppen efter 20 min. i ovnen)

Sæt lasagnen i ovnen, og bag i 20 min.Drys med valnødder og bag i yderligere 10 min.

På en pande ristes græskarkerner og sesam ganske kort.

Lav salaten ved at hakke grøntsagerne. Tilsæt de ristede græskarkerner og sesamfrø.

Når du serverer lasagnen så drys salaten henover. Kombinationen af den tilberedte varme lasagne og de friske grøntsager er vildt lækker.

Velbekomme – og tak, fordi du læser med.

Sociale Medier:Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Jeg vil meget gerne følge med i jeres madlavning, så brug endelig hashtagget, så jeg kan se, når I bruger mine opskrifter. Jeg glæder mig til at følge jer.  Følg mig her: InstagramFacebook eller Twitter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk mayonnaise