Chili bolognese

Rabarbersaft

Rabarber er en planteart, som er i familie med pileurt. Rigtig mange har rabarber i deres køkkenhave og ved, at det er en staude, på hvilken der vokser korte og tykke stængler op ad jorden. De producerer store giftige blade, men lange spiselige stilke. 
Stilkene har en syrlig og kraftig smag. Selvom rabarber egentlig er en grøntsag, bruges den mest i det søde køkken, som om det var en frugt. 
Rabarber bruges rigtig meget til crumble-kage, trifli, tærte eller saft. 
Sidstnævnte laver jeg rigtig ofte om foråret/sommeren. Jeg har delt opskriften før på en tidligere blog, og I skal bestemt ikke snydes for den her. Den er det hele værd! 
På grund af forårsvejret i dag har jeg valgt at dele opskriften med jer.
Opskriften giver ca. 1-1,5 liter koncentrat.

13319948_10208325058256446_1126714357590896332_n

 

Ingredienser: 
500-700 g rababer* (renset vægt)
3 æbler
1 økologisk citron + skal
1,8 liter vand
2 vaniljestænger
Evt. Sukrin/stevia, hvis du ønsker den sødere
1 tsk. nonoxal (vigtig ingrediens, da det neutraliserer syren fra rabarberne)

Atamon til flaskerne

*Valg af rabarber:
Som du kan se på billederne, er farven på saften meget forskellig. Det øverste billede var rabarberne meget røde, og det nederste var de meget lyserøde/grønne i det. Der er kæmpe forskel, gå efter de meget røde, hvis du gerne vil have den helt røde farve. 

11401446_10205932737849931_6801940407403370892_n-2

Fremgangsmåde:

Rens rabarberne, og skær dem og æblerne i mindre stykker.
Pres citronen, og riv skallen på et fint rivejern.
Del vaniljestængerne, og skrab vaniljen ud.
Put alle ingredienserne i gryden (også vaniljestængerne), og lad det hele koge i ca. 15 min.
Rabarberne skal være møre.
Det hældes nu igennem en sigte eller en “saftpose”.
Gem kompotten til f.eks. trifli eller morgenmadskompot/topping.

Saften hældes tilbage i gryden.
Tilsæt nonoxal, og lad det koge i små 10 minutters tid.
Imens klargøres patentflaskerne ved at skylle dem i atamon. 
Hæld saften igennem en tragt og ned i flaskerne.
Stil det nu på køl, og lad det køle helt af.
Efter et par timer i køleskabet er saften klar til at blive serveret.
Man kan drikke den, som den er, eller fortynde den (1:3), således at mængden af saft holder i længere tid.

 

Velbekomme – og tak fordi du læser med!
Sofiesignatur

Sociale Medier:
Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Vil meget gerne følge med I jeres madlavning, så brug endelig hashtagget så jeg kan se når I bruger mine opskrifter. Glæder mig til at følge jer.
Følg mig her InstagramFacebook eller Twitter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili bolognese