Havtorn-smoothie

Quinoa-bøffer

Quinoa er botanisk set hverken et korn eller et græs. Det tilhører derimod salturtfamilien som også omfatter spinat, rødbede og sukkeroe. Det videnskablige navn for Quinoa er Chenopodium quinoa.
Det er et forholdsvist nyt “korn” I Danmark og oplever stigende opmærksomhed herhjemme. Det er på trods af det har været dyrket i over 5000 år i Andesbjergene, hvor inkaerne kaldte det for moderkornet på grund af dets hellige status blandt folket. I dag kaldes quinoa populært for fremtidens superkorn.
Jeg spiser meget quinoa i min hverdag. Tit som erstatning til ris, pasta, eller i salater.
Jeg har her til aften lavet de lækreste burgerbøffer med quinoa i. De er fantastiske, og mætter virkelig meget. Opskriften findes nedenfor.

13348882_10208326184284596_434735122_n

Ingredienser: 
1 ds. røde kidneybønner*
6 dl quinoa**
1 dl havregryn, glutenfri
1 tsk. salt
2 spsk. hvidløgspulver
2 spsk. røget paprika
3 spsk. rød tomat pesto***
3 spsk. ketchup
4 dl rasp
1 tsk. gurkemeje, stødt

Kokosolie til stegning

* Ellers kan sorte bønner også bruges.
** Jeg brugte 2 dl rød quinoa og 4 dl lys quinoa. Du kan også bruge bare én type.
*** Jeg brugte Gestus Pesto Rosso fra Kiwi, som er vegansk.

13330537_10208326184524602_906014395_n

Fremgangsmåde: 
Kog quinoaen i ca. 15 minutter.
I en foodprocessor blendes alle ingredienserne.
Smag til med salt og peber.
Form bøfferne og stil på køl i ca. 20 minutter.
Varm nu en pande op med kokosolie og steg bøfferne i ca. 5 minutter på hver side (vend dog under vejs).

Serveringstips:
Serveres som bøf, eller f.eks. som burger.
Se min opskrift på lækre rabarber proteinboller, burgerboller eller spinat stenalderboller. De smager himmelsk sammen med disse og en masse lækkert fyld.
Jeg lavede i dag, burger hvor jeg brugte disse bøffer og følgende fyld:
Ketchup, mayonnaise, blandet salat, revet gulerod, avocado, cherrytomater og aspargesstrimler.

13342030_10208326184684606_1291751882_n

Velbekomme – og tak, fordi du læser med!

Sofiesignatur

 

 

 

Sociale Medier:

Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Jeg vil meget gerne følge med i jeres madlavning, så brug endelig hashtagget, så jeg kan se, når I bruger mine opskrifter. Jeg glæder mig til at følge jer.
  Følg mig her: InstagramFacebook eller Twitter.  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havtorn-smoothie