Vafler med avocado og spirer.

Karrymarinerede auberginer – lækre veganske sild.

I påsken lavede jeg for første gang veganske “sild”. Hold nu helt op, de smager jo himmelsk! Jeg lavede det lidt på slump og vil nu dele opskriften. Jeg har set, mange har lavet dem, og valgte at lave dem på min egen måde. Sildene laves meget gerne 2-4 dage, før de skal serveres.

12417736_10207874058381731_6988218288469959099_n-2

Ingredienser:

DE LABRE SILD:
1 stor aubergine
4 spsk. eddike
4 spsk. sukker
2 spsk. salt
7-8 dl vand
6 laurbærblade
10 hele neliker
1 tsk. kanel
Hele Peberkorn samt lidt kværnet.

KARRYMARINADEN:
1 Naturli’ soyafløde, 250 ml.
2-3 spsk. sennep (sød eller stærk – jeg brugte en forholdsvis stærk)
Saften fra en halv citron
Dildspidser (jeg brugte tørrede)
Salt
Peber
½ tsk. cayennepeber (kan undlades)
2 spsk. sukker
2 tsk. karry
1 tsk. gurkemeje
½ finthakket løg
½ æble i små tern

Fremgangsmåde:

Del auberginen over på langs. Skær nu auberginen ud i tynde skiver (ca. 0,5 cm).
Læg skiverne på en bageplade, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter på 200 grader.
De skal være bløde, men stadig med lidt bid i.
Put ingredienserne til “de labre sild” i en gryde, og lad dem koge i ca. 6-8 minutter.
Når auberginerne er bagt, puttes de op i et henkogningsglas.
Lagen hældes udover.
Skru låget på, og sæt dem på køl.
De bliver rigtig gode efter 2 dage.

Et par timer før eller dagen før, du skal servere sildene, laves karrymarinaden.
Det hele blandes sammen og smages til med salt, peber, sukker og karry.

Lav disse lækre labre sild – de smager himmelsk !
Servér med Stenalderboller med spinat – du vil ikke fortryde!

Tak, fordi du læser med!

Sofiesignatur

Sociale Medier:
Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Jeg vil meget gerne følge med i jeres madlavning, så brug endelig hashtagget, så jeg kan se, når I bruger mine opskrifter. Jeg glæder mig til at følge jer.
Følg mig her: InstagramFacebook eller Twitter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vafler med avocado og spirer.