Rabarbersaft

Ferrero Rocher

De originale Ferrero Rocher består af en hel ristet hasselnød omgivet af en tynd vaffelskal fyldt med hasselnøddecreme, betrukket med mælkechokolade og dyppet i hakkede hassel- og valnødder. De er dog ikke særlig veganske eller på nogen måde glutenfrie.
Jeg har altid elsket smagen af Ferrero Rocher og har virkelig savnet dem pga. glutenallergi og senere hen vegansk livsstil.
Derfor har jeg valgt at dele en opdateret opskrift på en sundere udgave af de velkendte chokolader med jer. De smager helt vidunderligt.
Opskriften giver ca. 12 stk.
Egner sig især til julens konfekt 😉

Ingredienser:
100 g dadler, friske
2 håndfulde hasselnødder + 12 stk, som skal være inden i de færdige Ferrero Rocher
70 g mørk chokolade
2 spsk. kakaopulver

Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Tag hasselnødderne og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Put dem i ovnen, og lad dem “riste” i omkring 7-10 minutter.

HOLD ØJE! DE MÅ IKKE BLIVE BRÆNDTE!
Hvis skallen falder af, eller de begynder at blive “mørkere” – er det meget vigtigt, at du tager dem ud med det samme. De skal dufte ristet, ikke brændt.

Tag ⅓ + 12 hasselnødder fra, og gem dem til senere brug.
Resten af hasselnødderne puttes nu i en minihakker og blendes, til de er hakket godt – gerne en blanding af mandelmel og grove stykker.

Smelt 50 g af chokoladen over vandbad.
Put dadlerne i minihakkeren, og blend, til det er en “grov karamel”-lignende cremet masse. Karamelmassen puttes i en skål, og den smeltede chokolade hældes henover.
Rør godt rundt, og tilsæt de hakkede hasselnødder og kakaopulveret imens.

Nu tager du det resterende chokolade og hasselnødderne (undtagen de 12 til midten) og kommer det i minihakkeren. Hak det groft.

Nu skal Ferrero Rocher-kuglerne laves.
Tag en teskefuld “dadelmasse”, og put én hasselnød i midten af hver klump dadelmasse.
Rul nu til en kugle. Gentag, indtil alle kuglerne er rullet. Rul dadelkuglerne i det hakkede chokolade og hasselnødder.

Sæt på køl i min. 30 minutter.

Velbekomme – og tak fordi du læser med!

Sociale Medier:
Bruger I min opskrift, må I meget gerne bruge hashtagget #Sophieschoicest, sende mig en besked eller tagge mig, så jeg kan se jeres resultat. Vil meget gerne følge med I jeres madlavning, så brug endelig hashtagget så jeg kan se når I bruger mine opskrifter. Glæder mig til at følge jer.
Følg mig her InstagramFacebook eller Twitter.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant eller har spørgsmål, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarbersaft